Skilla

mindig más szerepben

Kérdések hatalma

Kihívás, változás, féltés, kudarc, félelem, irigység, gáncsoskodás, konkurencia… Ez olyan, mintha egy jó filmelőzeteshez gyűjtenénk a kulcsszavakat. Mindenki vállalkozó, hiszen mindenki vállalja az élete igazgatását, amihez pénz kell. Így Te vagy a felelős, hogy mennyi bevételed van. Mint minden esetben van pro és kontra érv. Olyan sokszor hallani, hogy ezt ezért nem, azt pedig azért nem. Ne panaszkodj, hanem kezdj felelősséget vállalni a bevételedért. És máris a legfontosabb skill birtokába kerülsz, ami szükséges a vállalkozáshoz.

A vállalkozói lét, felelősségvállalás, állandó kihívás, folyamatosan változó környezet, igazi megújulási program. Második legjobb skill, legyél kíváncsi, és tegyél fel jó kérdéseket magadnak és másoknak. Minél több kérdést tudsz feltenni, annál könnyebben tudsz dönteni.

 fb_event_cover.jpg

3 kérdés a kérdések előtt

Mindig jobb helyzet az, ha van idő felkészülni, megalapozni, tervezni, átgondolni. Mert az élet a legjobb forgatókönyv író, így sosem lehet tudni, hogy mi lesz holnap. Fontos ismerni magad, a lehetőségeidet és a helyzetedet. Vállalkozóknak, vállalkozáson gondolkodónak egy kis gondolatébresztő, hogy legyenek jó kérdések.

 

  1. Vállalkozó típusú ember vagy?

Tény, nem kell vállalkozónak születni ahhoz, hogy sikeres legyél, mindent meg lehet tanulni és sokszor elég egy jó lehetőség is.

Alapesetben a befektetett idő, energia és siker fogja meghatározni, hogy milyen nyereségről beszélhetünk. A tudást senki nem veheti el tőled, a tapasztalat pedig a legjobb, ami történhet veled. Plusz kredit, ha sportolsz vagy sportoltál (tervezés, kitartás, motiváció… ezt nem kell magyarázni, aki sportol ezekkel már közelebbi ismeretséget kötött).

Igaz, hogy könnyebb, ha mintaként már láttál vállalkozáshoz kapcsolódó működést, akár jót, akár rosszat. (Értsd: szüleid vagy családod vállalkozó.)

A szemlélet, a minta segíthet, de Te, Te vagy, és a saját döntésmechanizmusodat és az összegyűjtött tapasztalataidat, valamint a saját skilljeidet kell hadba állítanod, nem másét.

Szerezd meg hozzá azokat a készséget, ami képessé tesz, hogy jártas legyél az adott területen.

 

  1. Van több millió forintod a vállalkozáshoz?

Tény, egy vállalkozáshoz tőke kell, még akkor is, ha saját magad végzed a szolgáltatást. Vállalkozóként mindenhez kell értened: cégvezetés, marketing, HR, könyvelés, logisztika, IT és még sorolhatnánk...

Minimum 6 havi tartalékot javasolnak, mert minden pénzbe kerül (az eszközök, a domain, a tárhely, a honlap, a hirdetés, a könyvelő, a szakértő…) és neked is meg kell élned valamiből, amíg nem lesz meg az első bevételed.

Ennél is fontosabb, hogy legyen egy jó ötleted és tervezd meg, készítsd elő a reális, az optimista és a pesszimista tervet is. Folyamatosan látnod kell a céljaidat és a hozzájuk tartozó feladatokat, ami állandó figyelmet igényel ezeken a területeken: stratégia, konkurencia, kutatás, elemzés, újragondolás, időzítés, optimalizálás, folyamat javítás, minőség…

Ez mind idő, pénz, energia és ezek különböző kombinációi. Ha tanulsz, addig nem tudsz pénzt keresni, ha megveszed, akkor pénz kell hozzá, ha Te végzed el a feladatot, akkor nem jut mindenre idő.

 

  1. Rendelkezel kapcsolatokkal?

Tény, hogy mindenkinek vannak kapcsolatai, itt az a kérdés, hogy ez bevételre váltható-e.

Fontosabb, hogy releváns legyen és ne elsősorban a barátaidat kelljen bombázni az ajánlatoddal.

Alapból nem így gondolkodunk és amikor vállalkozóvá válsz, az biztos, hogy elvárod, hogy a barátaid, ismerőseid tőled vásároljanak. Pedig nem is biztos, hogy ők a valós célcsoportod. Ehhez is kellenek a jó kérdések, hogy elkezdd kutatni őket.

A legjobb, ha ajánlják a szaktudásodat és jó referenciákkal tudsz rendelkezni. Könnyen kiváltható közösségekkel, networkinggel, és ha nincs más, akkor jöhet a marketing. Mind idő, pénz és energia!

 advise-answer-arrow-208494.jpg

 

Egy közösség, egy online platform, egy bevétel szerző hely - SKILLA

Amikor egyedül vagy, akkor csak a saját tapasztalatodra és ötleteidre támaszkodhatsz. Vállalkozóként kérdéseid mindig lesznek. Ezért szükséged lesz tudásra, tapasztalatra, kapcsolatokra, megjelenésre és egy közösségre, hogy ne legyél egyedül! Ezért kezdtük szervezni a skillát, hogy a skillek összekössenek minket.

Találkozhatsz velünk, kérdéseket tehetsz fel és megmutathatod a skilljeidet: 

SKILLA platform

 

SKILLA közösség

 

SKILLA találkozó

 

 

Skill gyűjtemény:

#tulajdonosi szemléletet #új tudás megszerzés #kockázat tűrő képesség #kitartás #felelősség vállalás #rugalmasság #álomépítő vágy #határozottság #azonnali döntéshozás #elkötelezettség #önállóság #függetlenség #sikerorientáltság #végrehajtás #delegálás # kreativitás #rálátás #lehetőség meglátása #stratégia alkotás #fókuszálás #sokszínű szakmaiság #pontosság #rendszerezés #folyamat átlátás #tervezés #motiváció #szervezés #gyakornokság #bedolgozás #diákmunka #idő #másodállás #kölcsön #pályázat #kutatás #optimalizálás #folyamatok #kiszervezés #barter #kapcsolat #ajánlás #prezentálás #fellépés #együttműködés #rendszeresség

 



A bejegyzés trackback címe:

https://skilla.blog.hu/api/trackback/id/tr5114582796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Skillmix

 

Skilla

Te, hogy állsz a skill mixeddel? Ezen pörög a világ, hogy a jövőben három skillre biztos, hogy szükséged lesz: 1. alkalmazkodás képessége (a változás állandó és egyre gyorsul), 2. rugalmasság (mobilitás, otthonmunka, projekt feladatok...) és 3. technikai tudás. .. és még több százra akár, de nem mindegy, hogy milyen sorrendbe rakod össze. Tudod, ne sokat, hanem okosan! Hamarosan START!

Friss topikok

süti beállítások módosítása