Skilla

mindig más szerepben

Építkezz a kudarcokból

Olvasási idő: 6-8 perc

Skilla spoiler: Keresed a lehetőségeket, hogy tapasztalatokat szerezz? Gyorsan, gyorsan, mert holnapra elavulhat. Gyorsan kell feltérképezni, hogy miben vagy jó, miben vagy sikeres és mi az, ami nem megy. A kudarc lesz a legjobb tapasztalatod, mert valós visszajelzést kapsz az adott területről, de ez még nem elég.

Elméletből gyakorlat, így lesz valós skill, tapasztalat - skilla

pit-crew-556122_960_720.jpg

Gyakorlatból tapasztalat 1. rész 

 

Kísérletezés után a tudatosság

Ezután jöhet a következő meghatározó elem a tudatosság. Gyerekkorban a sport egy olyan terület, amin sok mindent le lehet mérni. Kipróbálod az úszást, a focit, a kosárlabdát, a futást… és ezekből máris néhány alapvető következtetés levonható. Magányos harcos vagy inkább vagy csapatjátékos, van gömbérzéked vagy nincs és így tovább.

Mérhetővé és láthatóvá kell tenni

De hogy lehet lemérni azokat a készségeket, amelyek majd a munka / vállalkozás világában jól fognak jönni?

Most nem az a kérdés, hogy a pályaválasztás mennyire fontos, mert 14-15 évesen eldönteni, hogy mi lesz a legjobb neked, egy kicsit lehetetlen küldetésnek tűnik és az is lesz. Miért? Mert a munkaerőpiac elképesztő mozgást mutat és amit most elkezdesz, nincs garancia rá, hogy 4-5 év múlva tényleg szükség is lesz rá. Tehát a tudatosság még jobban felértékelődik. Rendezkedj be arra, hogy folyamatosan tanulsz és bővíted a készség arzenálodat.

Nem ilyenre gondolok, hogy jó a kommunikációs készséged, mert ha megtanultál beszélni, akkor alapvetően el tudsz lavírozni, hanem az sokkal fontosabb szempont, hogy képes vagy jól feldolgozni az információt és jó kérdéseket feltenni ahhoz, hogy jól el tudd végezni a rád bízott feladatot.

Ezt is megközelíthetjük egy másik oldalról, hogy az információ jó sorba rendezésével rájöhetsz olyan lehetőségre, amely eddig senkinek nem jutott eszébe.

Biztos hallottál Fordról, aki bevezette a szalagmunkát és ezáltal forradalmasította a tömegtermelést. Az a kérdés, hogy mit kezdesz ezzel az információval. Kinyitod a wikipédiát, vagy rákeresel és elkezded értelmezni, hogy a Te életedben, a Te karrieredben tudsz más szempontok szerint rátekinteni vagy össze kombinálni úgy, hogy valami igazán eredeti jöjjön ki belőle.

 

Mindenből tanulhatsz

Egy Forma 1-es közvetítést is lehet csak nézni és drukkolni a kedvencednek és lehet észrevenni olyan alapfelismeréseket, amely rávilágíthat egy-egy hibára, vagy jó gyakorlaton keresztül arra, amire érdemes figyelni.

Könnyű párhuzamot vonni, hiszen minden folyamat és lépésekből áll. Minden ezen múlik, hogy mi lesz a következő lépés. Mit teszel és mit nem teszel meg magadért.

Milyen karriert szeretnél? Tudod, hogy mire van szükséged hozzá?

Kíváncsi vagy, hogy gyorsíthatod fel ezt a folyamatot?

Célzott tapasztalat gyűjtéssel, és az alkalmazkodókészség az egyik kulcs képességgé válik, mert a piacok, iparágak, termelési folyamatok gyorsan és radikálisan alakulnak át.

 

Töltsd ki a kérdőívünket és máris gyűjtheted a tapasztalatot.

 

Legyél nyitottan tudatos 

Használd ki, mert a cégek munkaerő problémákkal küzdenek, ezért érdemes célzott válaszokat kapnod a kérdéseidre.

Mivel érdemes foglalkoznod? Mit fogsz igazán szeretni a munkádban? Mit tudsz Te megoldani?

Nem kell ugyanazt csinálnod egész életedben, ez világ már nem erről szól, de szükséged lesz kreativitásra, hogy ne vesztegesd az időd. Gondolj úgy rá, ahogy tanultál, kis részekből lett az egész. A tartalom nem változik, a megoldás a részletekben van.

Nálunk a részelemekből összerakhatod a Te egészedet.

 

Idáig eljutottál, érdemes kitölteni a kérdőívünket és máris gyűjtheted a tapasztalatot.

 

Biztos vagyok benne, hogy van néhány olyan készséged, amelyekkel máris rendelkezel, ez elég ahhoz, hogy elkezd gyűjteni a tapasztalatot.

  • nem veszel el a mátrixban
  • gyorsan gépelsz
  • precízen rögzítesz adatokat
  • érdekesen látod a világot
  • tudsz mosolyogva érdeklődni mások iránt
  • jól kezeled a különböző programokat, applikációkat
  • szívesen raksz rendet a papírok között vagy akár egy raktárban
  • IT vénád van
  • … és még sorolhatnánk, mert minden eddigi tevékenységből eredő készség, gyakorlat szóba jöhet.

Lehet, hogy Te leszel az első 3D-ezermester, személyes digitális kurátor, digitális logisztikai menedzser, skype-rendező, robottechnikus, személyes adatbiztonsági tanácsadó, virtuális valóság tervező és még sorolhatnánk a jövő szakmáit.

 

Mert mindenhol része lehetsz a folyamatoknak, de itt részese is az adminisztratív feladatoktól kezdve az online világ kihívásain át, a lényeg az, hogy Te miben akarsz jobb lenni.

Rendelkezel heti néhány óra szabadkapacitással?

Van egy programunk, ahol lehetőséged van kipróbálni magad különböző területeken.

Egy hős vagy, hogy ennyit elolvastál, nyitott és erdeklődő ezt máris beírhatod a kérdőívbe 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://skilla.blog.hu/api/trackback/id/tr914171291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Skillmix

 

Skilla

Te, hogy állsz a skill mixeddel? Ezen pörög a világ, hogy a jövőben három skillre biztos, hogy szükséged lesz: 1. alkalmazkodás képessége (a változás állandó és egyre gyorsul), 2. rugalmasság (mobilitás, otthonmunka, projekt feladatok...) és 3. technikai tudás. .. és még több százra akár, de nem mindegy, hogy milyen sorrendbe rakod össze. Tudod, ne sokat, hanem okosan! Hamarosan START!

Friss topikok

süti beállítások módosítása