Skilla

mindig más szerepben

Vállalkozni okosan… Igen, de mégis hogyan?
Vállalkozni okosan… Igen, de mégis hogyan?

kep.jpg

Sokan keressük erre a választ és még többet halljuk/olvassuk, hogy hogyan tegyük vállalkozásunkat költséghatékonnyá . Azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem feltétlenül jönnek be ezek a hasznosabbnál hasznosabbnak tűnő tippek, praktikák – minden cég más, minden szervezetnek vannak jellegzetes, egyedi vonásai , így könnyen lehet, hogy ami egy tevékenységi körön belül működik, egy másikat abszolút rossz irányba visz.

...

Evolúció kreatív
Evolúció kreatív

Skilla spoiler: Soft és hard skill egyaránt, de attól függ, honnan közelítjük meg, mert kapjuk, de tehetünk is érte, ez a genetika. Az egészség is egy skill, amiben lehetsz jó, de lehetsz rossz is . Számokban is kifejezhetőek az egészségünk összetevői: a genetika 25%, környezet 25% és az életmód 50%. Mint minden más, ez is egyéni. A lehetőségeink, döntéseink határozzák meg és az, hogy genetikai térképünk milyen erősségeket és kockázatokat tartogat ...

Titkos módszerrel duplikáld az idődet!
Titkos módszerrel duplikáld az idődet!

Olvasási idő: 4-6 perc

Skilla spoiler: Delegálj és szervezz ki, ha nincs alkalmazottad vagy ha kevés az időd. Vállalkozóként, vezetőként használnod kell ezeket az eszközöket, mert különben percek helyett akár órákat rabolnak el azok a bizonyos adhoc és napi ügyek. Este meg úgy érzed, hogy nem haladtál a listán szereplő feladatokkal, pedig nem lazítottál egy pillanatot sem. Tudom nehéz, mert csak Te tudod a legjobban elvégezni az adott feladatot és ez így is ...

Tapasztalat és máris kész(ség)
Tapasztalat és máris kész(ség)

3 perc olvasási idő

Skilla spoiler: A tartalom nem változik, csak a sorrend, és a megoldás a részletekben van. Mindig van egy olyan készség, amit megtanulhatsz, hogy túljuss az adott problémán. És itt kezdődik az igazi kihívás, problémát vagy csak készségeket látsz, amelyeket még nem sajátítottál el. Találd meg, hogy milyen előnyeid származnak majd az adott készség elsajátításából. Ez lesz a Te igazi nyereséged.

Ismétlés a tudás anyja, halljuk ...

Építkezz a kudarcokból
Építkezz a kudarcokból

Olvasási idő: 6-8 perc

Skilla spoiler:  Keresed a lehetőségeket, hogy tapasztalatokat szerezz? Gyorsan, gyorsan, mert holnapra elavulhat. Gyorsan kell feltérképezni, hogy miben vagy jó, miben vagy sikeres és mi az, ami nem megy. A kudarc lesz a legjobb tapasztalatod, mert valós visszajelzést kapsz az adott területről, de ez még nem elég.

Elméletből gyakorlat, így lesz valós skill, tapasztalat - skilla

pit-crew-556122_960_720.jpg

Gyakorlatból tapasztalat 1. rész 

 

...

Soft skills – avagy Te leszel a munkahelyi csocsóbajnokság nyertese?
Soft skills – avagy Te leszel a munkahelyi csocsóbajnokság nyertese?

2 perc olvasási idő

Skilla spoiler

Megszaporodtak a skillek a virtuális térben, legalábbis egyre gyakrabban botlunk ebbe a szóba, miközben magával a fogalommal nem mindannyian vagyunk tisztában.

Na igen, az is egy skill, hogy ha nem ismersz egy szót, rákeresel, hátha Téged is érint.

pexels-photo-547117.jpeg

 

A soft skillek azok a személyes képességek, amelyek nehezen mérhetőek, bizonyíthatóak, ellentétben a „papíros” területekkel, a diplomával, a nyelvvizsgával.

...

Elméletből gyakorlat
Elméletből gyakorlat

6 perc olvasási idő + 3 perc ha aktív is vagy 

Skilla spoiler: A tudás sosem megy ki a divatból, csak átalakul, mint ahogy a készségek is. Kulcspont lesz, hogy melyiket fejleszted. Skillmixed egyedi és megismételhetetlen, ezekből lesz a következő karrier állomásod.

Lehet, hogy Te leszel az első 3D-ezermester, személyes digitális kurátor, digitális logisztikai menedzser, skype-rendező, robottechnikus, személyes adatbiztonsági tanácsadó, virtuális valóság ...

Egy előre, kettő hátra vagy skilla
Egy előre, kettő hátra vagy skilla

Miből tudhatjuk, hogy haladunk?

Ez könnyű kérdés, mert mindenki halad valahogy. Ez lehet egy girbe-gurba, tekervényes útvonal és lehet egy szép egyenesnek tűnő út is, ahol láthatóak azok a mérföldkövek, amelyek számítanak a szülőknek, a környezetnek, a munkahelynek és nekünk. A jó kérdés inkább az, hogy mi felé haladunk.

 

 

A minap olvastam, hogy a felsővezetők végveszélyben vannak. Végveszélyben van / lehet minden életkorú és ...

Skillmix

 

Skilla

Skilla

Te, hogy állsz a skill mixeddel? Ezen pörög a világ, hogy a jövőben három skillre biztos, hogy szükséged lesz: 1. alkalmazkodás képessége (a változás állandó és egyre gyorsul), 2. rugalmasság (mobilitás, otthonmunka, projekt feladatok...) és 3. technikai tudás. .. és még több százra akár, de nem mindegy, hogy milyen sorrendbe rakod össze. Tudod, ne sokat, hanem okosan! Hamarosan START!

Friss topikok