Skilla

mindig más szerepben

Elméletből gyakorlat

6 perc olvasási idő + 3 perc ha aktív is vagy 

Skilla spoiler: A tudás sosem megy ki a divatból, csak átalakul, mint ahogy a készségek is. Kulcspont lesz, hogy melyiket fejleszted. Skillmixed egyedi és megismételhetetlen, ezekből lesz a következő karrier állomásod.

Lehet, hogy Te leszel az első 3D-ezermester, személyes digitális kurátor, digitális logisztikai menedzser, skype-rendező, robottechnikus, személyes adatbiztonsági tanácsadó, virtuális valóság tervező és még sorolhatnánk a jövő szakmáit.

Ha meg akarod változtatni a világot, először élj benne úgy, hogy megtanulod a játékszabályokat. Ehhez kompromisszumok kellenek, el kell menned a végsőkig, de úgy, hogy sose lépd át a határt.

 

Váltsd meg a világot

Fiatalon úgy érzed, hogy megváltod a világ, és ez így is lesz, ha minden úgy sikerül, ahogy tervezted. Mindennek meg van az ideje, tanulás, továbbtanulás és itt már jó lenne minél több pluszt bele illeszteni, mert elkezdődik a harc a jobb lehetőségekért. Itthon vagy külföldön, egy vagy több nyelv, mivel leszel Te több, más, mik azok a valós kulcskompetenciák, amelyek tényleg számítani fognak. Időnként szükséges lesz újra és újra váltani, ezek lesznek azok a pontok, ahol érdemes újragondolni magadat.

Nem a jó idézetekből összeállított felhájpolt lufi trendekre gondolok, hanem a valóságra. Ötletek jönnek és mennek, ugyanez igaz a termékekre és a szolgáltatásokra és ezáltal a Te karrieredre is. Az iskola azért van, hogy megtanuld az elméletet, jobb esetben jó vonalvezetőt ad a gondolkodáshoz is, a gyakorlatot neked kell megszerezned.

11.jpg

Ne sokat, hanem okosan

Ma már nem az csak az lényeg, hogy mindent tudj, hanem az, hogy jól tudd megkeresni a számodra szükséges információt. És ennél még fontosabb, hogy jól tud használni a megszerzett információt. A tudás sosem megy ki a divatból, csak átalakul, mint ahogy a készségek is.

 

Hős vagy?

De lépjünk egy kicsit vissza, mert igencsak meghatározó elemeken múlik sok minden. Mennyire vagy nyitott, ami jelen esetben azt jelenti, hogy kísérletező típus vagy-e. Kipróbálsz mindent, ami csak eléd kerül és még azon túl is. Keresed a lehetőségeket, hogy tapasztalatokat szerezz, sikerül-e igazán feltérképezni, hogy miben vagy jó, miben vagy sikeres, ne adj isten mi az, ami kudarcot hozz.

Ezen múlik minden, mert ezekből lesz a tapasztalat. A kudarc lesz a legjobb tapasztalatod, mert valós visszajelzést kapsz az adott területről, de ez még nem elég.

 

 • Ha elsőre sikerül, nem jelenti azt, hogy ez már egy igazi készség.

 

 • Ha elsőre nem sikerül, nem jelenti azt, hogy nem lehetsz benne a legjobb.

 

Gyorsítósáv

Kíváncsi vagy, hogy gyorsíthatod fel ezt a folyamatot? Úgy, hogy már most is a jövőre alapozol. Kulcspont lesz, hogy melyik készségeket, kompetenciákat, kvalitásokat fejleszted.

 

Kérdések nélkül válaszok sincsenek! Mi kérdezünk, Te válaszolsz?

 

Diktálj Te! 

Használd ki, mert a cégek munkaerő problémákkal küzdenek, ezért érdemes célzott válaszokat kapnod a kérdéseidre.

Mivel érdemes foglalkoznod?

Mit fogsz igazán szeretni a munkádban?

Nem kell ugyanazt csinálnod egész életedben, ez világ már nem erről szól, de szükséged lesz kreativitásra, hogy ne vesztegesd az időd.

 

edtech_6.jpgSkillmix

Gondolj úgy rá, ahogy tanultál, kis részekből lett az egész. A tartalom nem változik, a megoldás a részletekben van.

Nálunk a részelemekből összerakhatod a Te egészedet.

Te hogy állsz a skill mixeddel?

 

Biztos vagyok benne, hogy van néhány olyan készséged, amelyekkel máris rendelkezel és elég ahhoz, hogy elkezd gyűjteni a tapasztalatot.

 • nem veszel el a mátrixban
 • gyorsan gépelsz
 • precízen rögzítesz adatokat
 • érdekesen látod a világot
 • tudsz mosolyogva érdeklődni mások iránt
 • jól kezeled a különböző programokat, applikációkat
 • szívesen raksz rendet a papírok között vagy akár egy raktárban
 • IT vénád van
 • … és még sorolhatnánk, mert minden eddigi tevékenységből eredő készség, gyakorlat szóba jöhet.

 

Kockáról kockára

Ezekből a skillekből lesz a következő karrier állomásod. Nem látunk előre, de 5-10 év múlva Te leszel az első 3D-ezermester, személyes digitális kurátor, digitális logisztikai menedzser, skype-rendező, robottechnikus, személyes adatbiztonsági tanácsadó, virtuális valóság tervező... és még sorolhatnánk a jövő szakmáit.

 

Szabadkapacitás

Mert mindenhol része lehetsz a folyamatoknak, de itt részese is az adminisztratív feladatoktól kezdve az online világ kihívásain át, a lényeg az, hogy Te miben akarsz jobb lenni.

Rendelkezel heti néhány óra szabadkapacitással?

Van egy programunk, ahol lehetőség van kipróbálni magad különböző területeken.

 

Töltsd ki a kérdőívünket és máris ráléphetsz a saját utadra.


 Skilla team

A bejegyzés trackback címe:

https://skilla.blog.hu/api/trackback/id/tr814152451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Skillmix

 

Skilla

Skilla

Te, hogy állsz a skill mixeddel? Ezen pörög a világ, hogy a jövőben három skillre biztos, hogy szükséged lesz: 1. alkalmazkodás képessége (a változás állandó és egyre gyorsul), 2. rugalmasság (mobilitás, otthonmunka, projekt feladatok...) és 3. technikai tudás. .. és még több százra akár, de nem mindegy, hogy milyen sorrendbe rakod össze. Tudod, ne sokat, hanem okosan! Hamarosan START!

Friss topikok